London har länge varit en favoritdestination bland svenskar, både för korta weekendresor och veckolånga semestrar. Och av bra anledning också. London har något att erbjuda alla, oavsett intresseområde och alla borde ha besök staden åtminstone en gång. Här följer några få av en lång rad av aktiviteter som kanske kan locka.

Sightseeing i London

London har en rad ikoniska platser och byggnader som drar till sig mängder av turister varje år:

  • Parlamentsbyggnaden och Elizabeth Tower (där klockan Big Ben hänger)
  • Tower of London
  • Windsor Casle
  • Buckingham Castle
  • Westminster Abbey
  • London Eye
  • Tower Bridge
  • Piccadilly Circus

Se en Premier League match

Premier League är kanske det mest kända fotbollsligan i världen och flera av lagen som spelar där utgår också från just London. Vill man till exempel åka och se en West Ham United match kan man till och med boka ett paket där inte bara biljett utan även resa och boende även ingår. Vilket lag man än väljer dock kommer man garanterat att få en äkta engelsk fotbollsupplevelse.

Natursköna parkupplevelser

London är även känd för sina många parker och de är perfekta att besöka under sena våren till slutet på sommaren. Medan Hyde Park kanske är den som flest känner till finns det flera andra som också kommer varmt rekommenderade. Regent’s Park, Greenwich Park, Kensington Gardens och Hampstead Heath är också populära bland både turister och lokalbefolkningen.

Storslagen och varierad shopping

Shoppa är något många gillar att göra när de åker iväg till nya platser, och här briljerar London åter igen. Allt från en lyxig shoppingupplevelse i varuhuset Harrods till vandra omkring Camden Market och se en kavalkad av butiker och prylar till salu finns tillgängligt den shoppingintresserade i London.

Underhållning i West End

West End är mest känd för teater och musikaler och jämförs därför ofta med Broadway i New York. Och medan det egentligen är anledning nog att besöka West End inkluderar området många andra aktiviteter och sevärdheter som också är värt att utforska.