En weekend är en resa som sträcker sig över en helg, oftast från torsdag till söndag. Dessa kortare resor är utmärkta för dig som vill komma iväg med din partner eller din familj under några dagar. Det är resor som lämpar sig att göra mellan sommarsemestern och julfirandet, tiden mellan de stora semestrarna kan kännas långa och tråkiga. En liten miniresa däremellan kan få tiden att gå snabbare och du får chansen att se nya platser och få nya upplevelser.

Den klassiska weekendresan är till Paris, kärlekens stad. Det perfekta resan för ett par som vill åka iväg för lite ensamtid och bara njuta. Du reser snabbast med flyg direkt från Stockholm. Med några snabba knapptryck får du veta vilka flyg som är billigast och vilken tid på året du borde åka. Paris har ett mildare klimat än oss men får fortfarande snö och minusgrader, fundera därmed på vilken årstid som känns mest lämplig för er. Paris under hösten rekommenderas av många!

Innan du åker iväg ska du kolla in matutbudet. Se vilka restauranger som alla pratar om just nu, vilken mat som är på modet. Läs recensioner innan du åker och planera vilka du vill besöka. Att hitta den perfekta restaurangen på plats, när man väl blivit hungrig, är inte lika lyckat. Istället för att boka bord och söka upp en matupplevelse hamnar du bara på en restaurang som ligger i närheten av dig.

Kolla upp hur kollektivtrafiken fungerar. I vissa länder är den undermålig och det passar bättre med en hyrbil. Vill du se storstaden och landsbygden rekommenderas helt klart en förbokad hyrbil men vill du bara ta det lugnt och inte resa runt så mycket behöver du bara ett buss- eller tågkort för de dagar du är borta. Men väl värt att läsa på hur kortsystemet fungerar: hur man betalar och vilka typer av kort som finns varierar över hela Europa. En del platser tar endast kontanter medan andra tar bara förköpta biljetter.