Det är lätt att bli hemmablind och glömma bort hur otroligt vackert och skönt Sverige är, särskilt under sommaren. Vårt avlånga land sträcker sig 160 mil från norr till söder och 50 mil från väster till öster. Eftersom Sverige är ett såpass stort land finns det därför alltid nya smultronställen att upptäcka, oavsett var du vill åka.

Jag har nästan alltid semestrat i Sverige under sommaren. Det finns egentligen bara två saker att tänka, på som jag har lärt mig genom åren. Den första är att du ska försöka åka någonstans där du aldrig har varit.

Den andra är du helst ska hyra en stuga för att kunna få den bästa upplevelsen. Stugägaren brukar nämligen ofta ha valt den på grund av platsen och lagt ned mycket arbete på att den ska vara mysig. Du kan säkert hitta något här som passar.

Ett av mina bästa minnen, var när jag hyrde en stuga i Värmland. Den låg långt ute på landet, vid en liten sjö och hade en vedeldad bastu. Det var en fantastisk upplevelse.

En annan gång hyrde vi en stuga i Dalarna för att fiska öring. Nyfångad smörstekt öring med färskpotatis är svårslaget. Dessutom plockade vi massor av hjortron som vi tog med hem.