Flytväst är viktigt för både barn och vuxna att ha på sig ombord på en segelbåt. Även om du är en god simmare, kan olyckor ske och du hamnar i vattnet och får svårt att ta dig tillbaka upp på båten. När du köper flytväst finns det en del saker att ha i åtanke för att den ska vara rätt för dig.

Tänk på det här när du köper flytväst

Det första du ska göra är att säkerställa att flytvästen har en CE-märkning. Den här märkningen är en slags kvalitetsstämpel för produkter som säljs inom EU. Den garanterar att produkten uppfyller de höga krav som finns på bland annat säkerhet.

En flytväst behöver även sitta bekvämt. Om den inte sitter rätt finns det risk att flytkraften och flytpositionen blir fel om bäraren hamnar i vattnet.

Många gånger när vi köper saker till våra barn väljer vi att köpa en storlek större, så att barnet har utrymme att växa. Det här är något du bör undvika när du köper en flytväst till barn. En flytväst måste vara rätt anpassad efter både storlek och vikt på personen som bär den. På moory.se finns flera flytvästar som passar barn och vuxna.